Speltestare sökes!

Vill du vara med och testa våra brädspel?

Kolla in på spelkvall.blogg.se för mer info!

ostkyckling.

det åt vi idag när jonas föräldrar kom på besök. blev gott faktiskt. testa det!

har precis varit ute och gått en promenad. träffade på en jappebebis på 4 månader. kom från noidens. så fruktansvärt söt.


Bilder på lägenheten

Här kommer lite bilder på lägenheten :)


















9-9

Började skolan kl 9 i morse och slutade nu vid 4. Och om en timme börjar nästa föreläsning i fotokursen som håller på från 18-21. Hujedamig. Stressigt värre. Men kul! Speldesignen är hur kul som helst just nu. Håller på att göra ett brädspel. Ett kakspel. Kaffrepet heter det :P. Känns som att vara 10 år igen och göra spel i papper som jag gjorde hur mkt som helst en viss period i den åldern. Men lite mer seriöst den här gången.

Föreläsningen i fotokursen ikväll handlar om komposition och bildanalys. Har redan haft det i en annan kurs. Men det kan nog vara nyttigt att höra igen...

Mat nu sen hejdå igen.

Trams.

Varit på Ikea idag. Själv. Fattar ni hur otroligt skönt det var? Gick i evigheter och planerade och försökte få fram bilder på hur saker skulle se ut hos oss. Det är alltid så svårt att välja. Åkte vid 1 och kom hem vid 8 :) Det enda problemet med att vara själv var att lasta in allt i bilen sen. Tappade en spegel och en tavlelram. Men allt höll som tur var. Tack vare en snäll man som hjälpte mig. Tycker om snälla människor...

Igår var Simon, Rebecca och Neo här. Alltid så trevligt att umgås med er, det ska ni veta! Blev en sväng på stan med dom också. Behövde kuddar och dukar och sånt trams som några skulle kalla det, men ni ska veta hur stor skillnad det gör! Blev mycket mysigare.

Nångång snart ska ni få se hur det ser ut här. Orkar inte springa runt och fota förrän "allt" är färdigt... Har inte fått upp tavlor och sånt än så ni får vänta lite :)

Nu är det läggdags. Imon är det speldesign på schemat. Sen tvätta. Sen sätta upp alla grejer jag köpte på Ikea.



Marimekko

Jag har hittat det perfekta tyget till min tavla! Marimekkos Sininen Gepardi i rosa... Redan på väg hem till mig! :)

Update: Glömde ju skriva vart jag köpte det, hittade det på formodesign.com
. Det billigaste stället jag har hittat det på...


Snart

Börjar komma på fötter igen, både psykiskt och fysiskt (har varit dunderförkyld i en vecka nu ungefär). Programmeringen håller på att ta knäcken på mig, men idag har jag lyckats få färdigt en hel del. Är färdig med själva uppgiften och rapporten till den. Har "bara" analysen om Yahoo Pipes kvar. Hur bara nu det är... Inte så lätt att skriva om någonting som man inte har en aning om vad det är eller hur det fungerar och nästan inte finns någon information om det på nätet. Iaf inte på svenska...

Jag och Emelie redovisade även vårt lilla projekt med lipsyncen. Ni vet den där lila figuren som jag så passande döpte till Toruk Makto :) Han har lärt sig prata och snurra på ögonen - samtidigt! De ni! Så det visade vi för våran lilla klass idag. Sjukt skönt att den kursen är över nu. Kändes så oseriöst och knepigt med lärare. Man blir ju inte direkt motiverad när lärarna knappt vet vad vi gör. Men ett tack till Magnus som faktiskt verkade engagera sig lite iaf :). Fick dessutom bra kritik av honom på projektet, kul att höra när man känner sig som sämst!

Har iaf haft flyt idag jämfört med alla andra dagar den här veckan. Har gått och lagt mig vid 3 tiden nästan varje natt och inte kunnat sova för jag har bara tänkt på koordinater, google maps api:er och annat trams. Sånt som känns så oviktigt i det stora hela men som ändå måste göras för att man ska kunna ha ett liv i framtiden. Men på söndag när allt är inlämnat ska jag bara njuta av att få lämna det bakom mig (bara för att jag sa det nu så kommer jag säkert få komplettera på uppgiften!). Men jag ska iaf njuta för tillfället eftersom jag knappt har nånting att göra då. Iaf inte sånt som jag inte kan!

Var på intromöte för fotokursen i onsdags också. Även om våran tokiga lärare (sjukt lik dr House både till utseendet och sättet) försökte skrämma iväg oss genom att säga att halva klassen brukar hoppa av efter några veckor för att det är så svårt och mastigt, så tror jag att jag kommer att älska den här kursen. Inte den akademiska biten kanske, som att skriva rapporter och synopsis och så. Men skapandebiten... Mmmm... Kommer äntligen ha tid att pilla på min fina D90 som ligger och väntar på mig.

Nu ska jag sitta nån timma till med den här dumma analysen för att bli hyfsat färdig. Annars kommer jag aldrig kunna somna... Kul fredagskväll va? :)

Tyg

Någon som vet var man kan hitta snygga tyger? Vill hitta något snyggt att spänna upp på frigolit och ha som en gigantisk tavla ovanför soffan... Hade velat ha typ nåt som det på bilden från Laurel Burch, men det finns bara i små bitar och jag vill ha nåt som är ca 150x100 cm...


Svinto

Jag behöver nytt schampo och balsam. Mitt hår är som svinto. Synd att det inte kostar 25 kr och går att köpa på ica...

Laurel Burch

Mmmmmmm... hade passat så bra över soffan...


Sova kanske?

Ursäkta den otroligt dåliga uppdateringsfrekvensen de senaste dagarna (veckorna?). Har haft fullt upp med jultrevligheter, pluggotrevligheter, flytt och allt möjligt annat som ska göras hit och dit. Har inte hunnit duscha sen i förrgår så det gjorde jag alldeles nyss och nu sitter jag här och väntar på att håret ska torka en aning så man kan få en liten stund sömn snart.

Det har sett ut som kriget i lägenheten ända tills typ för en timma sen. Nu kommer man nästan in genom hallen och man kommer definitivt fram till soffan i vardagsrummet när man väl har kommit till vardagsrumsdörren. Inte så illa va? Har varit på Ikea i Älmhult halva dagen också (tar alltid så mkt längre tid än man tror, iaf för oss). Behövde en ny möbel att ha akvariet på eftersom allt inte riktigt fick plats som vi hade tänkt det. Gardiner blev det också, men har lite ångest över att dom inte passar. Är inte riktigt nöjd med dom så jag vet inte om jag ska packa upp dom eller inte. Köpte även en söt bänkdiskmaskin (inte på ikea) som fattades kopplingar till så jag kunde inte diska kvällsmatstallriken, men det ska vi nog kunna ordna imon.

Stackars Alva har dessutom kommit i skymmundan på sista tiden och det har jag grymt mkt dåligt samvete över. Man ser i ögonen att hon är ledsen, men snäll som hon är så gör eller säger hon inget. Hon bara sover... Men både hon och vi skulle nog verkligen behöva komma ut på en långpromenad snart.

Dröm eller verklighet? VERKLIGHET!

Voddler

Skaffade Voddler igår :) Märks att det är en beta, men hoppas det blir bättre snart med större utbud...

Lampa

Gillar den här lampan starkt.




I did it!

Jag kom in på foto/digital bildredigerings kursen! Låg på 5e reservplats först, men fick besked för någon dag sen att jag kom in! Jippiiiee! Hoppas det gör min vår lite roligare :)

Men de roliga är att jag kom in på högskoleprovet, haha... Jag hade urusla poäng där, men det gick visst ändå, så jag är glad att jag gjorde provet! Trodde aldrig jag skulle ha nytta av det :)

Foto/digital bildredigering, 15 högskolepoäng

Kursen vänder sig till dig som, för professionellt eller privat bruk, vill lära dig grunderna i digital fotografering och bildredigering. I kursen får du lära dig hur kameran fungerar, det vill säga hur dess optik och teknik hänger samman med fotografiets bildspråkliga möjligheter. Du kommer också att få grundläggande kunskaper i ljussättning, digital bildbearbetning, format med mera.

All teknik till trots står alltid det bildspråkliga i fokus och parallellt med de praktiska momenten följer föreläsningar och seminarier om bildkvalité, bildkomposition, färg, form, bildretorik med mera.
Viss datorvana och tillgång till en systemkamera underlättar dina studier.

Pälsmössa

Den här mössan fick jag av älskling i julklapp :)







bloglovin

Om mig

Min profilbild

Min profil


Hanna heter jag och är 22 år gammal. Jag bor i Växjö där jag pluggar Interaktiva Digitala Medier på universitetet. Bor tillsammans med min pojkvän och våran underbara vovve Alva, en Japansk spets. På fritiden ägnar jag mig åt att träna med alva, träna själv, fota, shoppa, kolla in nya modetrender, plugga, umgås med vänner och familj och mycket annat.




Blogglista.se Shopping och Mode Mode & design bloggar Bloggportal länksamling Blogg listad på Bloggtoppen.se

RSS 2.0