burberry.

började helt plötsligt längta lite till hösten.


agility.

idag har jag och jonas varit i nissafors med alva och tränat lite agility på gnosjö brukshundklubbs agilitybana. testade på balansbommen, gungan och tunneln med släp. gick riktigt bra faktiskt. alva är ganska modig när det gäller sånt, släpet gick efter bara några gånger. :) kommer nog inte att satsa på att tävla i agility, men det är kul aktivering. både för mig och alva :)

på lördag åker vi till oskarshamn och gunnarsö camping. jappespecialen! utställning på lördag och lydnad på söndag. dessutom middag med allt jappefolk på lördagskvällen. har hyrt en stuga mellan lördag och söndag där med och det verkar vara en jättefin camping precis vid havet, så jag tror det kommer bli en bra helg! :) bara hoppas på att utställningen inte går skit för då lär jag bli ganska bitter...

körde igenom hela lydnadsprogrammet också när vi ändå var på brukshundklubben. gick toppen! hade det gått så bra i måndags hade vi fått 1:a pris :) men, men. hoppas på kyla på söndag i oskarshamn, men det verkar inte bli så :P

nu äre läggdags. imon ska jag skruva ihop tejpkapen igen. gaash.

lydnadsdebut.

gjorde låtsasdebut i lydnad idag. träningstävling i nissafors. det var alldeles för varmt för stackars alva. men vi tog oss igenom det ändå. nollade tyvärr både platsliggningen och ställadet. låg kvar tills det var typ 10 sekunder kvar, sen smög hon fram några steg till mig. annars låg hon jättefint och stilla med blicken fäst på mig. i ställandet så gick hon för många steg för jag var för otydlig. jag var alldeles för slarvig och nervös. i linförigheten hängde hon inte riktigt med, märktes tydligt att hon tyckte det var för varmt. annars är hon alltid pigg på det.

resultat
platsliggande  - 0 - går upp
tandvisning - 10
linförighet - 6,5 - VP, SK, DK
läggande - 7 - L.L
inkallande - 9 - avslut (DK)
ställande - 0 - långt ställande
apportering - 7 - tar utan kommando, hjälp
hopp över hinder - 10
helhetsintryck - 7,5

summa - 111,5 poäng
3 pris
7 placering

midsommar.

sen tar vi ett inlägg om min midsommar också. den firades nere i karlskrona (trummenäs) tillsammans med jonas och hans familj. haft bättre väder än någonsin på midsommar, vad jag kan komma ihåg iaf. dock en del blåst. men det får man ta... :)

tyvärr var det bäst väder idag när vi skulle åka hem, men det utnyttjade vi genom en lång morgonpromenad redan kl 8 i morse. inte likt mig. men otroligt skönt. alva fick ta sig ett dopp i havet också. sen åkte vi ut med johannes båt och åkte wakeboard. första gången för mig, men sjukt kul och fantastiskt jobbigt. lär ju ha en del träningsvärk imon. tack för hjälpen johaines! sen blev det lunch på golfkrogen (tack pernilla och håkan!) och därefter åkte vi hem. jag, jonas och alva stannade till i växjö och åt glass vid sjön. köpte även ett tennisrack till mig :)

när vi kom hem till hp åkte vi till hästhultasjön och badade. både jag, jonas och alva. alva har visst fått för sig att det är fruktansvärt kul att vattenapportera. bra för hennes muskler men jag tvivlar på att det är bra för hennes päls.

sen blev det en efterlängtad tennismatch mot jonas. invigde mitt nya rack och det kändes helt ok faktiskt för att vara första gången. dock slog jag upp min hand igen och nu kan jag knappt använda den. värdelöst.

men allt som allt en bra helg! :)

imon blir det träningstävling i lydnad i nissafors. kom och heja eller håll alla tummar ni har för oss!
grattis syrran!

ägnar ett helt inlägg åt therese, ronja (alegros ronja sweet as sugar - alvas syrra) och kennel alegros. vill säga stort grattis till BIM på world dog show i danmark! hon har nu även danskt cert och cacib. vann över 60 andra jappar. helt galet bra! ni är bäst! :)

grattisgrattisgrattis!


prince.

you know I want ya.


typiskt.

blir så trött. hade alla förutsättningar för att det skulle kunna gått riktigt bra idag på utställningen (triple dog show i jönköping). vad tror ni händer? alva är skiträdd för domaren och det slutade med ett KEP (kan ej prisbelönas).

så fort jag såg domaren när vi kom dit så visste jag att alva inte skulle tycka om honom. hon har lite svårt för större män, och det blir ju inte bättre av att han bär en stor svart, hellång regnkappa. när han skulle kika på tänderna så totalvägrade hon, så bara för det så blev det inget pris alls. förutom det så hade domaren en sjukt taskig attityd, både mot mig och alva. hånade alva inför hela publiken. himlade med ögonen och slog ut med armarna som hon vore ett hopplöst fall. blir både arg och besviken. ska aldrig någonsin ställa för den domaren igen och skulle absolut inte rekommendera någon att göra det. om han har förstört alva nu så kommer vi kanske inte att kunna ställa henne mer. men det visar sig imon... imon ska hon ställas för boo lundström, en svensk domare som jag har ställt alva för innan med jättebra resultat.

men hade det inte varit för tänderna så hade hon mkt väl kunnat norpa både ett ck och cert. i kritiken står det:

33 cm. Typical good size. I can't see the teeth because she wont let me. Body with good prop. When stand well angulated. Tail well set. Good movement. Good colour. Needs more training.

då skulle han veta att hon har fått både välvisad och bra temperament i kritiken alla andra gånger. sa till honom att hon förmodligen är rädd för hans kappa och efter oss tog han faktiskt av sig den. dessutom sa han att man inte bara kan komma till en utställning och tro att det ska gå utan någon träning, precis som att vi inte har tränat??? om hälften av hundarna är rädda för honom så kanske det inte beror på det. givetvis ska en hund fixa alla sorters domare. men alva har fixat alla andra 8 domare som vi har ställt för utan större problem. så det kanske handlar lite om hans sätt att hantera hundar också... suck.

det var inte bara alva som hade problem med domaren. det var en till där som jag pratade med som hade två jappar som också var livrädda för domaren och bara darrade när han kom i närheten av dom.

välja.

som ni kanske har förstått så funderar jag och jonas på att skaffa en till hund. inte riktigt än, men förhoppningsvis innan vi slutar plugga iaf. vill ha en hund att träna och tävla lydnad med och eventuellt spår, sök och andra bruksgrenar. vill även ha en hund som är lätt att ställa ut, som inte är så beroende av pälsen som alva är. så i det fallet skulle nog en boxer passa oss bäst. men å andra sidan vill vi ha en hund som skulle passa bra ihop med alva, som inte är för stor och har en gosig päls. så då har vi funderat på finsk lapphund. men vet inte om det är rätt ras om man vill träna mkt... förmodligen inte. men dom verkar supergoa - den jag har träffat var bland de skönaste hundar jag har träffat - och är lagom stor.

jag hatar att välja.

lydnadsträning.

jonas filmade lite när vi tränade lydnad ikväll... och jag vet att jag har snygga skor :P
finsk lapphund.

har kikat lite mer på den här rasen. verkar faktiskt kunna passa oss :)


BIG 2.

har haft fullt upp de senaste dagarna, så det är därför jag inte har uppdaterat här.
i söndags var vi på en inofficiell utställning i värnamo, alva blev BIR med HP (ingen konkurrens) och BIG 2 i konkurrensen mot 6 andra hundar. men domaren valde mellan alva och pommen som vann, så det var iaf väldigt nära att hon vann :) är jättenöjd med henne och fick fin kritik.
Rastypiskt huvud. Ngt runda ögon. Välkroppad. Bra benstomme. Fina rörelser. Utmärkt päls.

Ukl Kv 1 Kk 1 Hp 1 BIR BIG 2

världens bästa vovve! :) mattes lilla kärlek.

simon, rebecca, neo, mamma och eije var där också. tack för stödet! :P jättekul att ni var där och hejade på oss! :)

idag och igår har jag jobbat på törestorps tråd. kul att vara tillbaka och kul att jobba lite! :)
Alva i gruppfinalen... Pommen längst till höger vann.

Alva i gruppfinalen...
Domaren Göran Hallberger säger att Alva är världens bästa vovve :P
Jag och Alva i gruppfinalen...
Jag och Alva...
Alva i den individuella bedömningen

sublime bronze.

testade loreal's nya BUS igår och jag kan inte vara annat än nöjd med det. överlägset den bästa jag har testat! smidig att applicera. inget kladd, inga ränder, torkar snabbt och luktar inte så jättestarkt. däremot så blir det inte jättemkt färg så det behövs nog två appliceringar. men hellre det än massa kanter och fläckar. rekommenderas starkt! :)


andreas wijk.

killen med koll! fruktansvärt snygg klädstil.


gissa.

gissa vad jag hittade idag... lyckelilycklig.


schampot.

testade det nya schampot till alva idag (som jag skrev om igår). kändes mkt bättre mot pälsen än det förra schampot. pälsen blev mjuk men inte tung. dock så blev pälsen vitare av det andra schampot, men inte så konstigt då det känns som ett rent blekmedel. det här schampot får det bli mellan utställningarna den här sommaren iaf. ska man inte schamponera så ofta så skulle jag nog rekommendera det andra då det verkligen blir strålande vitt av det... ett plus med det här schampot var att det förkortade torktiden ganska mkt. kändes inte alls lika jobbigt att föna henne :) och dessutom luktar det jättefräscht!


bloglovin

Om mig

Min profilbild

Min profil


Hanna heter jag och är 22 år gammal. Jag bor i Växjö där jag pluggar Interaktiva Digitala Medier på universitetet. Bor tillsammans med min pojkvän och våran underbara vovve Alva, en Japansk spets. På fritiden ägnar jag mig åt att träna med alva, träna själv, fota, shoppa, kolla in nya modetrender, plugga, umgås med vänner och familj och mycket annat.
Blogglista.se Shopping och Mode Mode & design bloggar Bloggportal länksamling Blogg listad på Bloggtoppen.se

RSS 2.0